Extra compleet boekhoudprogramma 
voor professionals gericht op efficiëntie en eenvoud.

Op zoek naar een eenvoudig boekhoudprogramma? Met boekhoudprogramma Stip•t, wordt het systematisch bijhouden van de boekhouding een stuk efficiënter. De boekhoudsoftware van Stip•t bevat een breed scala aan slimme functionaliteiten die het bijhouden van de boekhouding, administratie en facturen van jou (of die van jouw klanten) nog makkelijker maakt.

Probeer nu 2 maanden gratis

boekhouding zelf doen

Uw boekhouding zelf doen

De boekhouding doen is bij elke particulier en ondernemer wel bekend. Iedereen die een mkb heeft, of heeft gehad, weet hoeveel uren het kan kosten om dit financiële overzicht bij te houden. Vooral wanneer men een organisatie heeft die bijvoorbeeld producten in voorraad heeft, of afwisselt tussen cash en digitale betalingen. Het grote probleem dat mensen ervaren is dat het invoeren van de transacties die de organisatie heeft gehad heel veel werk is. Echter hoeft de boekhouding zelf doen helemaal niet zo veel tijd te kosten. Door gebruik te maken van een sterk boekhoudprogramma, zullen veel werkzaamheden worden overgenomen en automatisch worden bijgehouden. Dit maakt het klusje een heel stuk eenvoudiger en minder tijdrovend. Lees hieronder wat een boekhoudsoftware voor u kan betekenen.

Gemakkelijk de boekhouding zelf doen  Uw boekhouding zelf doen

Kleine ondernemers en mkb maken rondom de financiële administratie de meeste uren bij het invoeren van alle transacties. Daarbij betalen zij ook het meeste geld aan de accountant voor het checken van de ingevoerde data en het omtoveren tot een jaarrekening, balans of aangifte. Het is dan ook niet gek dat de meeste ondernemers hier niet al te graag aan werken. Echter is er een aantrekkelijke oplossing die zowel de vele uren als de hoge kosten verhelpt. Een passende boekhoudsoftware neemt het bijhouden van de boekhouding namelijk geheel van u over. U linkt enkel uw bedrijfsrekeningen aan het programma, samen met eventuele creditcards, en het systeem zal elke transactie vervolgens handmatig bijwerken. Een groot voordeel hiervan is dat transacties foutloos worden geboekt in de juiste map in het rekenschema. Hierdoor heeft u geen omkijken naar deze werkzaamheden en heeft de accountant veel minder werk om alle data telkens te checken. 

Een handige database met vele mogelijkheden

Wanneer u een boekhoudprogramma implementeert, wordt de boekhouding zelf doen een stuk gemakkelijker. Er ontstaat direct een database van alle relevante financiële data. Hierdoor kunt u gemakkelijk financiële rapporten uitdraaien voor de Belastingdienst, of overzichten krijgen van uw omzet, of uitgaven aan een specifieke leverancier. In een spreadsheet programma is deze data velen malen lastiger te verkrijgen. U bent de baas over de database en kunt deze helemaal naar eigen inzicht inrichten. Zo is het rekenschema aan te passen, maar kunt u ook zelf kiezen of u volgens het kasstelsel of het factuurstelsel wilt boekhouden.

Gratis accounts voor derden

Het is natuurlijk wel zo handig als uw accountant zelf ook bij de administratie kan. Daarom krijgt u bij goede boekhoudsoftware ook gratis accounts. Deze kunt u bijvoorbeeld aan uw accountant geven, zodat ook hij bij de data kan. Hierdoor kan hij vanuit thuis de nodige uitdraaien maken voor de Belastingdienst of jaarrekening. Omdat de boekhouding digitaal wordt bijgehouden, is uw data ook vele malen veiliger. Het gebeurt vaak dat ondernemers een Excel kwijtraken en daarmee jaren aan data. Dit is niet alleen verboden voor de Belastingdienst binnen vijf jaar, maar het is ook een domper voor een organisatie. Uit data kan namelijk heel veel kennis voortkomen. Met online boekhouden wordt de data altijd veilig bewaard op uw eigen, of een andere server. Hierdoor kan de data nooit verloren gaan.

Gebruik van data

Uit de boekhouding komt veel interessante financiële data voort die u bijvoorbeeld kunt gebruiken om een risicoanalyse te maken. Het geeft u de mogelijkheid om uw inkomsten of uitgaven uit te pluizen. Waar komt het meeste geld vandaan en waar gaat het naartoe? Dit kan zeer interessante inzichten geven in de financiële gezondheid van uw organisatie. Daarbij kunt u ook andere data, zoals klantendata, of facturen linken aan het programma. Daardoor kunt u ook openstaande facturen volgen, die gelinkt zijn aan specifieke klanten. Zo wordt zelf boekhouden een stuk leuker en gemakkelijker.