Solide voordelen van een robuust boekhoudprogramma

Een goed boekhoudprogramma laat u ondernemen en geeft u het inzicht zodra u dat wilt. Dat doet Stip-T dus. Een nieuwe klassieker zogezegd. Want naast dat het alles bevat wat u maar nodig kunt hebben in een boekhoudprogramma, heeft het ook alles voor u opgeslagen in de cloud. Handig want dan kunt u er altijd bij waar u ook bent, en veilig want het staat niet alleen bij u op de server. En zo zijn er nog meer voordelen:

 

Continu beschikbaar in de cloud

De software van Stip-T draait dan wel op uw systemen, de database wordt gehost op een aparte server zodat uw data in de cloud staat en toegankelijk is voor u, ongeacht uw locatie. Om altijd de toegang tot die database te garanderen wordt die gehost op een server met de nodige redundantie en die via diverse routes aan internet gekoppeld is. En is de server desondanks toch een keer niet beschikbaar, dan is de continue fallback-configuratie operationeel en (met maximaal 5 minuten vertraging) volledig up-to-date.

 

Beveiligde toegang, alleen voor u…

Uw boekhouding bevat vanzelfsprekend gevoelige data die u zomaar niet wilt delen. Vandaar dat de software en de servers voorzien zijn van diverse voorzieningen om te voorkomen dat derden toegang tot uw gegevens krijgen. Zoals een licentiebestand waarmee u toegang tot uw administratie krijgt en versleutelde communicatie tussen uw programma en onze server.

 

… of ook voor uw accountant als u dat wilt

En wilt u ook uw accountant toegang bieden tot uw administratie? Dan kan dat. Via de gratis accountantslicentie die beschikbaar is voor klanten van Stip-T. Zo kan hij u eenvoudig ondersteunen, meekijken in uw administratie en gemakkelijk de stukken opmaken als het daar tijd voor is.

 

7 jaar bewaard, ook als u geen klant meer bent

De administratie heeft een wettelijke bewaarplicht van 7 jaar. En ongeacht hoelang u bij ons klant bent, wij zorgen dat uw administratie voor deze wettelijke duur bewaard wordt en voor u toegankelijk blijft. Wilt u dit zelf bewaren dan kan dat. U maakt dan per boekjaar een auditfile aan en archiveert dit lokaal.

 

Gemakkelijk boekhouden, ook voor ondernemers

U werd geen ondernemer om te gaan boekhouden, en toch moet het gebeuren. Vandaar dat u er niet meer tijd aan wilt besteden dan strikt noodzakelijk. En dus hebben wij Stip-T zo gemaakt dat het compleet is zonder overweldigend te zijn, duidelijk zodat het snel gebruikt kan worden en praktisch doordat er veel slimme koppelingen mogelijk zijn. Handig dus in gebruik terwijl het precies doet wat het moet doen; uw boekhouding goed voeren.

Probeer Stip-T nu 2 maanden gratis

Boekhouden met Stip-T

Stip-T bevat veel handige en praktische functies. We zetten ze hier voor u op een rij:

 

Dagboeken

In het boekhoudprogramma Stip-T kunt u zelf een onbeperkt aantal dagboeken aanmaken.

 

Dagboeksoorten

De meest gangbare dagboeksoorten kunt u gebruiken in Stip-T zoals: Kas, Bank, Inkoop, Verkoop, Memoriaal, Openingsbalans en Afschrijvingen.

 

Boekingsregels

De boekingsregels worden automatisch gegenereerd en kunt u ook handmatig aanmaken. Boekingsregels zorgen er voor dat het programma 'leert' van uw keuzes. B.v. bij een onvangst van een bepaald IBAN nummer onthoudt het programma de gekozen debiteur, bij een volgende ontvangst van dit IBAN nummer zal automatisch de onthouden debiteur worden geselecteerd.

 

Import bestanden

Vanuit een door u gekozen directory (bestand op uw computer) of via drag-and-drop kunt u diverse bestanden importeren in uw boekhouding met Stip-T. Zoals bankafschriften en in- en verkoopfacturen in het UBL-format.

 

Import drag-and-drop

Gemakkelijk bestanden slepen van en naar uw boekhoudprogramma, met de drag-and-drop-functionaliteit van Stip-T is dat zo geregeld. Bijvoorbeeld voor bankafschriften of facturen van in- en verkoop in UBL-format.

 

Import vanuit mailbox

Ontvangt u inkoopfacturen per mail dan hoeft u deze niet opnieuw in te voeren in uw administratie. Met Stip-T worden ze rechtstreeks vanuit uw e-mailinbox ingelezen in het boekhoudprogramma. Dit geldt voor inkoopfacturen volgens het UBL-format maar ook voor e-mails met bijlages in pdf-, jpg- of png-format.

 

RGS (Referentie Grootboekschema)

De werking van Stip-T is helemaal gebaseerd op het RGS (een soort universeel rekeningschema). U bent dus helemaal vrij in het kiezen van uw grootboek-schema, door het aanwijzen van de juiste RGS-code krijgt de grootboekrekening de juiste betekenis binnen de administratie.

 

Facturering

Binnen Stip-T kunt u eenvoudig facturen aanmaken in PDF en UBL.  Versturen kan per email of eVerbinding.

 

Factuurlay-outs

U stelt zelf de factuurlay-outs samen geheel in de door u gewenste huisstijl. En met Stip-T voldoen ze ook aan de algemene standaard, het UBL-format.

 

E-mail versturen

Via een e-verbinding verstuurt u vanuit het boekhoudprogramma Stip-T facturen via e-mail rechtstreeks naar het boekhoudprogramma van uw relaties. Ook gewone e-mails kunt u vanuit Stip-T versturen.

 

E-mailtemplates

Uw e-mail is een weergave van uw bedrijf. Dus ook de e-mails die u vanuit Stip-T verstuurt moeten opgemaakt zijn volgens de regels van uw huisstijl. Daarom kunt u in dit boekhoudprogramma de e-mailtemplates geheel naar uw zin inrichten.

 

Artikelen

Rechtstreeks factureren uit het artikelenbestand, dat is wel zo handig bij de verkoop van producten. Met Stip-T koppelt u daarvoor het artikelenbestand gemakkelijk aan het boekhoudprogramma.

 

Cloud database

Met een database in de cloud kunt u vanaf elke gewenste locatie met internetverbinding uw administratie bijhouden, controleren of raadplegen. Ook worden back-ups in de cloud gemaakt zodat bij een lokaal probleem u snel weer verder kunt en alle informatie beschikbaar blijft.

 

Multi-user

Bij Stip-T maakt het niet uit met hoeveel personen u er gebruik van maakt; het aantal gebruikers is onbeperkt en de toegang per gebruiker instelbaar.

 

API

Koppel uw eigen software gemakkelijk aan de software van Stip-T. Dat kan dankzij de SOAP-api. Een SOAP-wsdl-koppeling is daarvoor beschikbaar in Stip-T. Deze api voorziet in de volgende functionaliteiten:

  • Inloggen
  • Relaties opzoeken, aanmaken en bijwerken
  • Artikelen opzoeken, aanmaken en bijwerken
  • Facturen aanmaken o.b.v. relatie en artikelen volgens het UBL-format
  • Opvragen van btw-percentages, grootboekrekeningen, factuur- en e-mailsjablonen
  • Versturen van facturen via de e-Verbinding
  • Opzoeken van een relatie via de e-Verbinding
     

e-Verbinding

Dankzij een handige e-verbinding verstuurt u vanuit dit boekhoudprogramma de facturen per e-mail gewoon direct naar het boekhoudprogramma van uw relaties.

 

XML-Auditfile

Met deze handige file exporteert u uw administratie in een gestandaardiseerd formaat. Bijvoorbeeld voor de uitwisseling van gegevens met uw accountant of om uw administratie per boekjaar lokaal op te slaan en zo te voldoen aan de wettelijke bewaarplicht van 7 jaar.


Deel deze pagina