Elektronisch boekhouden

Waar we ooit nog onze boekhouding op papier deden, is dat tegenwoordig niet meer denkbaar. Elektronisch boekhouden heeft er voor gezorgd dat het bijhouden van de financiële administratie een stuk sneller, makkelijker en efficiënter kan. De afgelopen jaren heeft elektronisch boekhouden een enorme opmars gemaakt. We begonnen op papier en stapten vervolgens over op het gebruik van spreadsheats als Excel op vaste computers. Inmiddels zijn we in het tijdperk aangekomen waar de shared folders en samenkomst van verschillende data hele nieuwe inzichten kan geven en het boekhouden nog efficiënter maakt. Elektronisch boekhouden is niet meer weg te denken en we maken er dan ook vrijwel allemaal gebruik van. Maar een goed programma voor je boekhouding is hiervoor wel een must. Geen enkele ondernemer wil veel tijd kwijt zijn aan de boekhouding. Daarom hebben wij van Stip·t een simpel boekhoudprogramma ontwikkeld dat elektronisch boekhouden voor iedereen toegankelijk maakt. Ben je benieuwd of elektronisch boekhouden met ons systeem ook iets voor jou is? Neem dan eens contact met ons op. Wij geven je een eerlijk en deskundig advies en kijken met je mee wat het beste is voor jouw onderneming.

Dit houdt elektronisch boekhouden in

Elektronisch boekhouden gaat verder dan het invullen van je gegevens in een Excel sheet. Een Excelsheet is namelijk een geïsoleerde bron, die niet communiceert met andere data en ook niet gemakkelijk kan worden geautomatiseerd. Excel maakt uitsluitend gebruik van data die je zelf in het programma zet. Bij elektronisch boekhouden gaat dit anders. Maar daarvoor dien je wel te beschikken over een goed boekhoudsoftwareprogramma. Dergelijke software kent namelijk dezelfde krachten die Excel kent, maar gaat ook veel verder dan dat. Zo ben je met elektronisch boekhouden niet afhankelijk van alleen data die je zelf toevoegt aan het systeem. De software herkent transacties en kan deze zelfstandig verwerken. Zelf hoef je hiervoor dus niets te doen. Wij garanderen je dat alle transacties goed in je systeem komen. Deze automatisering zorgt er voor dat je minder tijd kwijt bent aan je boekhouding en dat alles gegarandeerd op de juiste plek staat. Na het linken van de bedrijfsrekening(en) aan de software, zal elke transactie onder de juiste categorie in het rekenschema worden geboekt. Dit scheelt ieder kwartaal dus uren aan werk en je bent er zeker van dat alles in één keer goed gebeurt.

Alle voordelen van elektronisch boekhouden

De zojuist genoemde automatisering is een groot voordeel van elektronisch boekhouden. Maar naast het feit dat onze software het grootboek van je onderneming bijhoudt, kun je daarnaast ook gemakkelijk oude data importeren uit e-mails, spreadsheets of oude software. Hierdoor hoef je nooit dubbel werk te doen en hoef je ook niet bang te zijn om data te verliezen. Dankzij de nieuwe mogelijkheden met shared data, is het ook mogelijk om data van andere departementen uit je organisatie samen te voegen. Denk hierbij aan de mogelijkheid om klanteninformatie of personeelsdata en tarieven te importeren. Hierdoor kunnen facturen geautomatiseerd worden, of kan een overzicht gemaakt worden van de omzet per klant of de kosten per personeelslid. Dit geeft zeer interessante inzichten in de financiële gezondheid van je organisatie. Elektronisch boekhouden kent dus vele voordelen die je boekhouding een stuk gemakkelijker en efficiënter maken. Ben je benieuwd wat elektronisch boekhouden met ons speciaal voor ondernemers ontwikkelde systeem inhoudt? Wij bieden je graag ons programma twee maanden gratis aan. Je kunt alle functies uitproberen en op je gemak bekijken of het iets voor je is. Dit is natuurlijk geheel gratis! Ook als je er voor kiest om na de proefperiode niet verder te gaan met ons. Ben je na de proefperiode helemaal tevreden? Dan kan je gemakkelijk online een licentie kopen. Heb je ergens hulp bij nodig? Al onze klanten bieden wij gratis hulp aan door middel van Online Webhulp, instructievideo’s, een offline pdf handleiding, een toelichting op gebruikte terminologie en we beschikken over een gratis helpdesk. Dus mocht je er niet uitkomen, dan staan wij op allerlei manieren voor je klaar.

Elektronisch boekhouding kan heel eenvoudig met ons programma

Kleinere organisaties, zoals eenmanszaken of zzp’ers vinden het vaak een hele stap om over te gaan op elektronisch boekhouden. De kracht van goede boekhoudsoftware is dan ook dat er voor elke organisatie een passende oplossing is. Vaak zijn er speciale edities voor kleinere bedrijven, die bijvoorbeeld geen vastgoed hebben, of geen uitstaande aandelen kennen. Dit maakt de software voor elektronisch boekhouden financieel aantrekkelijker voor deze bedrijven, maar ook inhoudelijk gemakkelijker te volgen. Vaak ontvangt een ondernemer ook een gemakkelijke snelstartgids om direct van start te kunnen met de nieuwe software. Stel dat een organisatie groeit en er mensen in dienst worden genomen, of dat er vastgoed wordt gekocht. Dan kunnen bedrijven gemakkelijk upgraden naar grotere pakketten, zodat de software blijft voldoen aan hun vraag. Daardoor kan een organisatie tot het einde der tijden van dezelfde software gebruik blijven maken. Elektronisch boekhouden met de software van Stip·t kent alle voorgaand genoemde voordelen. Heb je hier verder nog vragen over? Aarzel niet en neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder!