Extra compleet boekhoudprogramma 
voor professionals gericht op efficiëntie en eenvoud.

Op zoek naar een eenvoudig boekhoudprogramma? Met boekhoudprogramma Stip•t, wordt het systematisch bijhouden van de boekhouding een stuk efficiënter. De boekhoudsoftware van Stip•t bevat een breed scala aan slimme functionaliteiten die het bijhouden van de boekhouding, administratie en facturen van jou (of die van jouw klanten) nog makkelijker maakt.

Probeer nu 2 maanden gratis

Elektronisch boekhouden was nog nooit zo aantrekkelijk

Sinds twintig jaar heeft de komst van het internet allerlei bedrijfsprocessen veranderd. In veel gevallen zijn de processen er gemakkelijker en efficiënter op geworden. Denk aan marketing, communicatie, maar ook aan de financiële administratie. elektronisch boekhouden heeft een enorme opmars gekend over de afgelopen jaren. Wat begon op papier, emigreerde naar spreadsheets als Excel op vaste computers. Nu zijn we in een tijdperk aangekomen waar de shared folders en samenkomst van verschillende data hele nieuwe inzichten kan geven en het digitaal boekhouden nog effectiever maakt. Een goede boekhoudsoftware is dan ook voor elk bedrijf een must om de effectiviteit en efficiëntie hiervan op een gezond niveau te houden. Niemand wil veel tijd kwijt zijn aan het doen van de boekhouding.

Elektronisch boekhouden, dit doet het voor uelectronisch boekhouden​​​​​​​

Elektronisch boekhouden gaat verder dan het invullen van uw gegevens in een Excel sheet. Een Excelsheet is namelijk een geïsoleerde bron, die niet communiceert met andere data en ook niet gemakkelijk kan worden geautomatiseerd. Excel leeft van data die u zelf in het programma zet. Als uw echt modern elektronisch wilt boekhouden, is het goed om over te stappen op een boekhoudsoftware. Dergelijke software kent namelijk dezelfde krachten die Excel kent, maar gaat ook veel verder dan dat. Zo is een boekhoudsoftware niet afhankelijk van de data die u erin zet, maar kan het deze data zelfstandig uit transacties opmaken. Nadat u uw bedrijfsrekening(en) aan de software heeft gelinkt, zal elke transactie onder de juiste categorie in het rekenschema worden geboekt. Dit scheelt u elk kwartaal uren werk en u weet zeker dat het goed gebeurt.

Andere voordelen van een boekhoudsoftware

Naast het feit dat de software het grootboek voor u bijhoudt, kunt u ook gemakkelijk oude data importeren uit e mails, spreadsheets of oude software. Hierdoor hoeft u nooit werk dubbel te doen en zult u dus ook geen data hoeven te verliezen. Dankzij de nieuwe mogelijkheden met shared data, is het ook mogelijk om data van andere departementen in uw organisatie samen te voegen. Denk hierbij aan de mogelijkheid om klanteninformatie of personeelsdata en tarieven te importeren. Hierdoor kunnen facturen geautomatiseerd worden, of kan een overzicht gemaakt worden van de omzet per klant, of de kosten per personeelslid. Dit geeft zeer interessante inzichten in de financiële gezondheid van uw organisatie.

De nieuwe software en de groei van uw organisatie

Kleinere organisaties, zoals eenmanszaken of zzp’ers vinden het vaak een hele stap om over te gaan op elektronisch boekhouden. De kracht van goede boekhoudsoftware is dan ook dat er voor elke organisatie een passende oplossing is. Vaak zijn er speciale edities voor kleinere bedrijven, die bijvoorbeeld geen vastgoed hebben, of geen uitstaande aandelen kennen. Dit maakt de software financieel aantrekkelijker voor deze bedrijven, maar ook inhoudelijk gemakkelijker te volgen. Vaak ontvangt een ondernemer ook een gemakkelijker snelstartgids om direct van start te kunnen met de nieuwe software. Stel dat een organisatie groeit en er mensen in dienst worden genomen, of er vastgoed wordt gekocht. Dan kunnen bedrijven gemakkelijk upgraden naar grotere pakketten, zodat de software blijft voldoen aan hun vraag. Daardoor kan een organisatie tot het einde der tijden van dezelfde software gebruik blijven maken.

Elektronisch boekhouden