De juiste financiële software implementeren

Het implementeren van financiële software of boekhoudsoftware wordt steeds vaker overwogen door kleine, midden en grote bedrijven. Met de jaren is het gemak van financiële software implementeren enorm toegenomen. Er zijn meer pakketten die beter passen bij kleine of grote bedrijven en men kan de software gemakkelijk downloaden van het internet.

Nieuwe financiële software

Een van de grote voordelen van een boekhoudsoftware is dat deze volledig aangepast kan worden op de wensen van uw organisatie. Denk hierbij aan de mogelijkheden om verschillende stelsels te gebruiken. Als retailer kunt u bijvoorbeeld gemakkelijk het kasstelsel implementeren, terwijl u als dienstverlener wellicht meer baat heeft bij het gebruik van een factuurstelsel. Ook het rekenschema is helemaal naar eigen hand te zetten. U kunt hierbij kiezen voor een van de standaard schema’s, maar ook zelf mappen toevoegen, verwijderen of hernoemen. Hierdoor stelt u een programma samen dat optimaal functioneert in uw organisatie. De implementatie van een nieuwe software klinkt voor veel bedrijven als een potentieel probleem. Maar dankzij de vele innovaties op het gebied van financiële software, is het mogelijk om oude data uit Excel of andere programma’s direct te importeren in uw nieuwe programma. Hierdoor kunt u zonder problemen door waar u gebleven was.

De kracht van financiële softwarefinanciële software ​​​​​​​

De grote kracht van financiële software is dat uw administratie wordt geautomatiseerd. U linkt uw bedrijfsrekeningen gemakkelijk aan de software, waarna deze elke transactie automatisch zal boeken. Zoals u hierboven al las, kunt u zelf uw rekenschema instellen, waardoor elke transactie wordt weggeschreven naar een map die voor uw organisatie het beste de situatie dekt. Daarnaast is het mogelijk om mappen te maken op basis van uw klantenbestand. Hierdoor worden inkomende en uitgaande facturen automatisch onder de juiste klanten opgeslagen. Dit geeft een goed inzicht in omzetten per klant, maar ook in eventueel openstaande facturen. Dergelijke data is vervolgens gemakkelijk af te zetten tegen uw omzet en dit geeft interessante inzichten. Financiële software kan ook gemakkelijk worden geupdate met de groei van uw bedrijf.

financiële software is altijd up to date

Als kleine onderneming heeft u vaak enkel een software nodig die de boekhouding voor u doet en niet heel veel meer. Een basispakket kan u hierbij al goed helpen. Echter kan het zomaar zijn dat u na enkele jaren aandelen uit gaat delen, of een aantal kantoorpanden aanschaft. Dan wilt u natuurlijk dat die activa ook wordt meegenomen in de boekhouding. In die gevallen kunt u gemakkelijk upgraden naar een groter pakket, dat zorgt dat u gemakkelijk en snel de juiste data op de juiste plek heeft staan. Het juist bijhouden van deze data kan u interessante Belastingvoordelen opleveren, omdat een accountant nu meer data heeft om mee te werken. Daarbij neemt de software hem of haar veel werk uit handen, doordat de meest belangrijke rapporten automatisch worden samengesteld. Een accountant hoeft hierdoor enkel aan te geven welke rapporten hij of zij nodig heeft en het programma stelt ze automatisch samen op basis van de data.

Nieuwe regels, geen probleem

Een probleem of uitdaging waar veel ondernemers tegenaan lopen is dat de regels van de Belastingdienst vaak veranderen. Wat vandaag kan en mag, kan morgen verboden of moeilijker zijn. Dit maakt het lastig om uw boekhouding altijd up to date en volgens de officiële regels te houden. Met de juiste financiële software heeft u hier geen last van. In het geval van een nieuwe wet of regel, wordt de software automatisch geupdate om zich hieraan te houden. Hierdoor heeft u hier geen omkijken naar. Met een juiste financiële software bent u dan ook in een handomdraai door uw administratie heen.

financiele software

Extra compleet boekhoudprogramma 
voor professionals gericht op efficiëntie en eenvoud.

Op zoek naar een eenvoudig boekhoudprogramma? Met boekhoudprogramma Stip•t, wordt het systematisch bijhouden van de boekhouding een stuk efficiënter. De boekhoudsoftware van Stip•t bevat een breed scala aan slimme functionaliteiten die het bijhouden van de boekhouding, administratie en facturen van jou (of die van jouw klanten) nog makkelijker maakt.

Probeer nu 2 maanden gratis