Extra compleet boekhoudprogramma 
voor professionals gericht op efficiëntie en eenvoud.

Met boekhoudprogramma Stip•t, wordt het systematisch bijhouden van de boekhouding een stuk efficiënter. Stip•t bevat een breed scala aan slimme functionaliteiten die het bijhouden van de boekhouding, administratie en facturen van jou (of die van jouw klanten) nog makkelijker maakt.

Probeer nu 2 maanden gratis

administratiepakket

Administratiepakket aanschaffen

Een administratiepakket aanschaffen is niet alleen interessant voor een administratiekantoor of accountant. Het is een zeer aantrekkelijke aankoop voor elke organisatie. Of deze nu klein, midden of groot is. De reden hiervoor is gemakkelijk: een administratiepakket zorgt dat het administratieve proces wordt geautomatiseerd. Dit zorgt niet alleen dat de administratie precies gebeurt, maar ook dat u hier zelf bijna geen omkijken meer naar heeft. Een administratiepakket neemt deze taken van u over door gelinkt te zijn aan uw bedrijfs rekeningen. Elke transactie, groot of klein, inkomend of uitgaand, wordt minutieus opgeslagen en geboekt. Hierdoor kan een ondernemer zijn tijd steken in de klanten en diensten, in plaats van het bijhouden van de administratie.

Een administratie pakket aanschaffen, hier moet u op lettenAdministratiepakket​​​​​​​

Een administratiepakket aanschaffen doet u niet voor een jaartje. Vaak is het doel dat u een pakket kiest waar u jaren mee kunt doen. Het is daarom belangrijk om op een aantal elementen te letten, zodat u er zeker van bent dat u een goed administratiepakket kiest. Ten eerste is het belangrijk om geen dertien in dozijn programma te kopen via een reseller. Kies voor een organisatie dat een eigen administratiepakket produceert en verkoopt. Hierdoor bent u verzekerd van een goede kwaliteit en goede service. Nieuwe klanten, zoals u , zijn immers de motor van dat bedrijf. Daarbij is het belangrijk om te zoeken naar een administratiepakket dat met u mee kan groeien. Laten we er vanuit gaan dat uw organisatie over de jaren zal groeien. Wellicht koopt u op een gegeven moment een nieuw of extra pand. Of gaat u publiekelijk met uw aandelen. In die gevallen dient u een uitgebreider administratiepakket te hebben, dan wanneer u alleen op een kantoortje zit. Daarom is het belangrijk om een administratiepakket te kiezen dat dit mogelijk maakt.

Altijd up to date

In de meeste gevallen kunt u gemakkelijk upgraden naar een uitgebreider pakket. Hierdoor heeft u de mogelijkheid om bijvoorbeeld meer accounts toe te voegen, meer verschillende data te importeren, of om bijvoorbeeld andere programma’s te koppelen. Dit geeft u de mogelijkheid om factureringen te automatiseren en om klanten mappen te maken. Het voordeel van software is dat het zichzelf altijd voor u update. Zijn er nieuwe regels of wetten vanuit de Belastingdienst? Dan zal het programma hier automatisch rekening mee gaan houden.

Samenwerken met een accountant

Veel organisaties werken samen met een accountant of administratiekantoor. In beide gevallen betaalt u extra voor hun diensten. Ondernemers die manueel de administratie bijhouden, maken af en toe fouten en het kost tijd en geld om deze door een accountant op te laten lossen. Door gebruik te maken van een administratiepakket , zorgt u dat dergelijke fouten niet meer gemaakt worden. Hierdoor hoeft een accountant de nodige documenten enkel uit te draaien en dan is hij of zij klaar. Dit scheelt u veel tijd en kosten. Daarbij geven digitale financiële cijfers u ook de mogelijkheid om diepgaande analyses te maken. In het geval van een administratiepakket kunt u spreken van een database. Uit die database van financiële data kunt u opvragen en vergelijken wat u wilt. Zet bijvoorbeeld omzet van specifieke klanten eens af tegen de totale omzet, en dergelijke.

Een administratiepakket aanschaffen is makkelijk

Veel ondernemers zien op tegen het implementeren van een nieuw administratiepakket . Echter is dit niet nodig ,want het wordt u zo makkelijk mogelijk gemaakt. Zo downloadt u de nieuwe software gemakkelijk van het internet en kunt u oude data uit Excel of een ander programma direct importeren. Dit zorgt dat u nooit data kwijt zult raken.