Extra compleet boekhoudprogramma 
voor professionals gericht op efficiëntie en eenvoud.

Met boekhoudprogramma Stip•t, wordt het systematisch bijhouden van de boekhouding een stuk efficiënter. Stip•t bevat een breed scala aan slimme functionaliteiten die het bijhouden van de boekhouding, administratie en facturen van jou (of die van jouw klanten) nog makkelijker maakt.

Probeer nu 2 maanden gratis

boekhouding eenmanszaak

Uw boekhouding eenmanszaak sneller en effectiever bijhouden? Dat doet u zo!

Als eenmanszaak of zzp er is het belangrijk dat u een goede administratie bijhoudt. Niet alleen bent u met deze bedrijfsvorm persoonlijk verantwoordelijk voor uw financiën, u dient ook een goede balans te vinden tussen het uitvoeren van uw professie, het bijhouden van de administratie en het verbeteren van uw dienst of product. Dit vergt veel planning en veel tijd. Vooral de boekhouding eenmanszaak vergt vaak veel tijd. Tijd die een zzp’er of eigenaar van een eenmanszaak vaak niet heeft. Om die waardevolle tijd te creëren stappen veel ondernemers over op een geïntegreerde boekhoudsoftware. Dit is een zelfstandige software die de boekhouding automatisch voor u bijhoudt. Niet alleen scheelt dit u veel werk in het bijhouden van uw transacties, maar u weet ook zeker dat het foutloos gebeurt.

Dit doet een boekhoudsoftware voor een eenmanszaakboekhouding eenmanszaak

Veel kleine ondernemers of zzp’ers schromen om te denken aan een boekhoudsoftware. Het klinkt vaak duur en als een enorm aangaan. Echter is dit helemaal niet waar. Er zijn speciale pakketten die zich richten op de kleine ondernemers en zzp’ers. Deze boekhoudsoftware is er op ingericht om de boekhouding eenmanszaak te vergemakkelijken en grotendeels te automatiseren.

Lagere accountantskosten

Elke ondernemer weet dat u meestal geld verdient aan een accountant. Mits u een goede heeft. Echter liggen de kosten van een accountant soms erg hoog. Vooral als zij een groot gedeelte van uw administratie uit dienen te zoeken, of dienen te verbeteren. Met een effectieve boekhoudsoftware zullen die kosten een stuk lager gaan liggen. De software zorgt namelijk dat uw boekhouding eenmanszaak perfect wordt voorbereid voor de accountant. Daardoor kan hij of zij gemakkelijk bij de informatie en hoeft er enkel een uitdraai te worden gemaakt van de jaarrekening of de aangifte. Dankzij het bijgehouden grootboek, kan de accountant alle relevante informatie snel en gemakkelijk vinden. Hierdoor verdient u onder de streep meer aan uw accountant dan ooit tevoren.

Uw oude administratie eenmanszaak importeren

Bij de meeste kleine ondernemers en eenmanszaken, staat de administratie in een Excel bestand in een dropbox of drive. Het nadeel hiervan is dat de data gemakkelijk verwijderd kan worden, of kwijt kan raken. In de boekhoudsoftware worden er altijd back-ups gemaakt van uw administratie, zodat het verliezen hiervan een heel stuk moeilijker is. 

 

Groei van uw organisatie en automatisering van werkzaamheden

Een van de andere grote voordelen van een boekhoudsoftware, is dat alle data hierin bijeen komt en dat u hier dus handige automatiseringen mee door kunt voeren. Zo is het mogelijk om binnen de software mappen aan te maken op naam van uw klanten. Hierdoor herkent de software uw klanten op facturen, zodat deze automatisch in de juist mappen worden opgeslagen. Dit geeft inzicht in uw klanten en scheelt u veel werk. Zo bent u nooit meer een factuur kwijt. Een ander groot voordeel is het feit dat u het facturatieproces kunt gaan automatiseren. Zo kunt u zich volledig focussen op uw dienst of product en heeft u bijna geen omkijken meer naar de administratie. Uw administratie eenmanszaak is nog nooit zo gemakkelijk geweest.