Extra compleet boekhoudprogramma 
voor professionals gericht op efficiëntie en eenvoud.

Met boekhoudprogramma Stip•t, wordt het systematisch bijhouden van de boekhouding een stuk efficiënter. Stip•t bevat een breed scala aan slimme functionaliteiten die het bijhouden van de boekhouding, administratie en facturen van jou (of die van jouw klanten) nog makkelijker maakt.

Probeer nu 2 maanden gratis

digitaal boekhoudsysteem

Overstappen op een digitaal boekhoudsysteem

De afgelopen jaren hebben zich vele veranderingen en innovaties voorgedaan in de wereld. De komst van computers en het internet hebben gezorgd dat veel systemen en werkwijzen digitaal zijn geworden. De wereld van bedrijfsgerelateerde software is dan ook enorm gegroeid en verbeterd, waarbij systemen steeds effectiever en betrouwbaarder geworden zijn. Een meer recente ontwikkeling die onder andere de boekhoudsoftware en onderhoudssoftware een enorme boost hebben gegeven is ‘the internet of things’. Met andere woorden: het verbinden van alle data aan een bepaald platform. In het geval van een boekhoudsysteem heb je te maken met een platform waarin alle relevante data van over het hele bedrijf samenkomt. Hierdoor heeft een organisatie meer inzichten in de financiën en wordt veel werk uit handen genomen.

De kracht van een geïntegreerd boekhoudsysteemboekhoudsysteem​​​​​​​

Geïntegreerde oplossingen zijn helemaal van dit moment. Het is een state-of-the-art techniek die de kans op fouten in de administratie of foutieve factureringen doet verdwijnen. De boekhoudsoftware heeft in die gevallen toegang tot alle relevante data, van rekeningen waar het de inkomsten en uitgaven bij kan houden, tot gewerkte uren van werknemers en te versturen facturen. De kracht van dergelijke software is dat het data zelf kan analyseren en checken. Komt er bijvoorbeeld een factuur binnen van een bekende klant, dan zal die direct gelinkt worden en op de juiste manier worden opgeslagen. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld zien wat de omzet is op verschillende klanten en of zij op tijd betalen. Dit geeft ongekende inzichten in klanten, maar ook in uw eigen financiën. De software houdt de credit en debit administratie voor u bij, waardoor u zelf geen uren meer achter een spreadsheet hoeft te zitten. Daarbij gebeurt het nu ook geheel foutloos, was het werk van de accountant ook een heel stuk gemakkelijker maakt. Er hoeft enkel een uitdraai te worden gemaakt van de nodige data en uw aangifte is klaar.

Uitgaande en inkomende facturen

Omdat dit boekhoudsysteem zich volledig aanpast op uw boekhoudmethode, maakt het bijvoorbeeld niet uit of u gebruik maakt van een kasstelsel of een factuurstelsel. U maakt de keuze en de boekhoudsoftware doet de rest. Ook email-accounts of specifieke mappen kunnen worden gelinkt aan de software. Inkomende facturen kunnen hierdoor direct worden opgenomen in de database en op de juiste plekken worden neergezet. Dit zorgt voor een overzichtelijke administratie en een systeem dat een antwoord heeft op al uw belangrijke administratieve vragen. Ook uitgaande facturen kunnen door de software worden opgepakt. Hierdoor heeft u hier ook geen werk meer aan en bent u er zeker van dat de facturen foutloos worden opgesteld. In het geval van uitgaande facturen, kan gebruikt worden gemaakt van personeelsdata als gewerkte uren en het tarief. Zo kunnen uitgaande facturen automatisch worden samengesteld op basis van ‘harde’ data. Zo voorkomt u ook discussies met klanten of medewerkers.

Een nieuw boekhoudsysteem implementeren

Het implementeren van een nieuw boekhoudsysteem is zeer gemakkelijk, dankzij de flexibiliteit van digitale date. Heeft u tot nu toe enkel gebruik gemaakt van Excel, of gebruikt u momenteel een andere boekhoudsoftware? Dan kunt u die bestanden gemakkelijk importeren in uw nieuwe software. Hierdoor gaat er geen data verloren en kunt u de nodige informatie ook in de nieuwe software gewoon terugvinden. U kunt data importeren uit een e mail, spreadsheets en nog veel meer. Zo houdt u de controle wanneer u overstapt op een nieuwe software. U linkt gemakkelijk uw bedrijfs rekeningen en eventuele creditcards aan de software, waardoor de administratie direct door zal lopen zonder dat u hier veel werk aan heeft. Zo hoeft u zich nooit meer zorgen te maken om een correcte administratie en houdt u vele uren over om te besteden aan uw klanten en product of dienst.