Alle handige functies op een rij:

Dagboeken

In het boekhoudprogramma Stip•t kun je een onbeperkt aantal dagboeken aanmaken. De meest gangbare dagboeksoorten kun je gebruiken in Stip•t, zoals: Kas, Bank, Inkoop, Verkoop, Memoriaal, Openingsbalans en Afschrijvingen.

Boekingsregels

Boekingsregels zorgen ervoor dat het programma 'leert' van jouw keuzes. Zo onthoudt het programma bij de ontvangst van een bepaald IBAN de gekozen debiteur, en selecteert het de volgende keer automatisch de onthouden debiteur. De boekingsregels worden automatisch gegenereerd, maar kunnen ook handmatig worden aangemaakt. Makkelijk, toch?

Importeren van bestanden

Bankafschriften of in- en verkoopfacturen in UBL-format importeren naar de boekhouding in Stip•t? Dit gaat makkelijk door een bestand te importeren uit een map, of een bestand rechtstreeks naar Stip•t te ‘slepen’.

Importeren vanuit mailbox

Ontvang je facturen per mail dan hoef je deze niet opnieuw in te voeren in jouw administratie. Stip•t importeert deze rechtstreeks van jouw Inbox naar het boekhoudprogramma. Dit geldt zowel voor inkoopfacturen volgens het UBL-format als voor e-mails met bijlages in pfd-, jpg-  of png-format.

RGS (Referentie Grootboekschema)

Boekhoudprogramma Stip•t is helemaal gebaseerd op het RGS (een soort universeel rekeningschema). Je bent dus vrij om te kiezen welk grootboekschema je fijn vindt, want door het kiezen van de juiste RGS-code krijgt de grootboekrekening de juiste betekenis binnen de administratie.

Facturering

Met Stip•t kun je eenvoudig facturen opmaken in PDF en UBL. Versturen kan per e-mail of e-verbinding.

Factuurlay-outs

Je stelt zelf de layout van de factuur samen in de door jou gewenste huisstijl. En met Stip•t voldoen ze ook altijd aan de algemene standaard, het UBL-format.

Abonnementen

Lever je producten of diensten op abonnement-basis dan kun je deze heel eenvoudig periodiek factureren vanuit Stip•t.

E-mail versturen

Via een e-verbinding verstuur je vanuit het boekhoudprogramma Stip•t facturen rechtstreeks naar het boekhoudprogramma van jouw relaties. Je kunt de email-functionaliteit ook gebruiken om herrineringen te versturen en natuurlijk ook gewone e-mails kun je met Stip•t versturen.

E-mailtemplates

Je wilt natuurlijk dat ook jouw e-mails jouw onderneming zo goed mogelijk weerspiegelen. Daarom kun je in Stip•t de e-mailtemplates helemaal aanpassen aan jouw eigen wensen.

Artikelen

Verkoop je producten, dan is het wel zo makkelijk als je direct vanuit het artikelenbestand kunt factureren. Met Stip•t koppel je daarom het artikelenbestand makkelijk aan het boekhoudprogramma. Artikelen kun je eenvoudig importeren vanuit een Excel-bestand. Door het gebruik van artikelgroepen kun je ook rapportages maken van groepen artikelen.

Database in de cloud

Met een database in de cloud kun je altijd je administratie bijhouden, controleren of raadplegen. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding. Ook voert Stip•t constant back-ups uit in de cloud, zodat je bij een probleem snel weer verder kunt en alle informatie bewaard blijft. Ook documenten zoals inkoopfacturen worden opgeslagen in de cloud.

Multi-user

Of je nou alleen of met dertig personen aan de administratie werkt, dat maakt niet uit bij Stip•t. Je kunt een onbeperkt aantal gebruikers toegang geven en de toegang is per gebruiker aanpasbaar.

API

Koppel jouw eigen software gemakkelijk aan Stip•t dankzij de SOAP-api. Een SOAP-wsdl-koppeling is daarvoor beschikbaar in Stip•t, die voorziet in de volgende functionaliteiten:

  1. Inloggen
  2. Relaties opzoeken, aanmaken en bijwerken
  3. Artikelen opzoeken, aanmaken en bijwerken
  4. Facturen aanmaken o.b.v. relatie en artikelen volgens het UBL-format
  5. Opvragen van btw-percentages, grootboekrekeningen, factuur- en e-mailsjablonen
  6. Versturen van facturen via de e-verbinding
  7. Opzoeken van een relatie via de e-verbinding    

e-Verbinding

Stuur jouw facturen direct naar het boekhoudprogramma van je relaties, dankzij een handige e-verbinding.

XML-Auditfile

Exporteer jouw administratie in een gestandaardiseerd formaat met deze handige file. Zo wissel je makkelijk gegevens uit met jouw accountant of kun je een boekjaar opslaan om te bewaren volgens de wettelijke bewaarplicht van zeven jaar.

JaarArchief

Omdat je een administratie ten minste zeven jaren moet bewaren hebben wij een functie gemaakt waarmee je met 1 druk op de knop een lokaal archief kunt aanmaken met alle relevante gegevens voor een boekjaar. In zo'n archief zit o.a.  een Auditfile, inkoopfacturen, verkoopfacturen, bankafschriften, journaalposten.

Gebroken boekjaar

Voor de meeste ondernemers zal het boekjaar lopen vanaf 1 januari tot 31 december.  Wil je je boekjaar in een andere maand laten starten, geen probleem voor Stip•t.

Begroting en kostenplaatsen

Bij iedere boeking in de dagboeken kun je een kostenplaats opgeven. Uiteraard zie je deze kostenplaatsen dan weer terug in je rapportages.  Je kunt met Stip•t ook een begroting maken op basis van grootboekrekening en kostenplaats.

Importeren relaties

Relaties hoef je niet handmatig in te voeren in Stip•t. Zo kun je eenvoudig relaties opzoeken en overnemen vanuit het register van de Kamer van Koophandel, ook is er een eenvoudige optie om een bestaand relatiebestand vanuit Excel te importeren.

Bedrijfsmiddelen en afschrijvingen

Bedrijfsmiddelen zoals machines en vervoermiddelen schrijf je af over meerdere jaren. Knap lastig, maar niet met Stip•t.  Stip•t genereert keurig iedere maand de afschrijvingsbedragen en boekt ze af van de juiste balansrekening.

BTW-aangifte en ICP-opgave

Uiteraard kun je met Stip•t volledig digitaal aangifte doen van omzetbelasting. Ook ICP-opgavens gaan helemaal via het programma. Omdat de aangifte gaat via onze server bent u zelf geen PKI-certificaat nodig, dat scheelt een hoop kosten en gedoe.