Extra compleet boekhoudprogramma 
voor professionals gericht op efficiëntie en eenvoud.

Op zoek naar een eenvoudig boekhoudprogramma? Met boekhoudprogramma Stip•t, wordt het systematisch bijhouden van de boekhouding een stuk efficiënter. De boekhoudsoftware van Stip•t bevat een breed scala aan slimme functionaliteiten die het bijhouden van de boekhouding, administratie en facturen van jou (of die van jouw klanten) nog makkelijker maakt.

Probeer nu 2 maanden gratis

Boekhouden verlies- en winst - Je doet het met Stip•t!

In een bedrijfsadministratie mag naast de balans en jaarrekening een winst- en verliesrekening natuurlijk niet ontbreken. Wat houdt een winst- en verliesrekening in? Hoe stel je deze op? En hoe kan Stip•t je helpen bij het opstellen van een goede winst- en verliesrekening? Lees snel verder!

Als ondernemer wil je uiteraard inzicht hebben in de opbrengsten en kosten van je bedrijf. Deze opbrengsten en kosten kun je onderverdelen in verschillende categorieën. Het overzicht dat hierdoor ontstaat noem je een winst- en verliesrekening

 

Wat is een verlies- en winstrekening?Boekhouden verlies- en winst ​​​​​​​

De verlies- en winstrekening (ook wel winst- en verliesrekening genoemd) geeft de opbrengsten en kosten van een organisatie over een bepaalde periode weer. De verlies- en winstrekening wordt over het algemeen eenmaal per jaar opgesteld en maakt deel uit van de jaarrekening. Het wordt ook wel een exploitatierekening of een resultatenrekening genoemd.

 

Voorbeeld van een verlies- en winstrekening

Hieronder zie je een eenvoudig voorbeeld van een verlies- en winstrekening:

Opbrengsten

Inkomsten uit dienstverlening                                                           € 55.000

Inkomsten uit verhuur                                                                       € 15.000

 

Totaal:                                                                                              € 70.000         

 

Kosten

Huurkosten bedrijfsgebouw                                                  € 10.000

Administratiekosten                                                              €      500

Marketingkosten                                                                   €   1.000

Afschrijvingskosten auto                                                       €   1.500

 

Totaal:                                                                                              € 13.000

 

 

Winst voor belastingen                                                         € 57.000         

 

Je ziet dat zowel de opbrengsten als de kosten bestaan uit verschillende sub-categorieën. In je administratie software kun je bij het boeken van opbrengsten en kosten dan ook opgaven om wat voor soort opbrengsten of kosten het gaat. Op deze manier krijg je bijvoorbeeld inzicht in de verschillende soorten kosten die je maakt. Dat is niet alleen relevant voor het berekenen van je totale winst (voor belastingen), maar ook interessant voor jou als ondernemer om te bepalen waar het meeste geld heen gaat. Op die manier kun je zakelijke beslissingen nemen en bijsturen wanneer nodig.

Een goede winst- en verliesrekening opstellen met Stip•t

Wanneer je zelf een goede verlies- en winstrekening op wilt stellen die voldoet aan de eisen van de belastingdienst dan is boekhoudprogramma Stip•t je steun en toeverlaat. Onze software is intuïtief en helpt je door het proces heen met behulp van duidelijke documentatie en helpschermen. Met Stip•t houd je zelf een robuuste boekhouding bij die aan alle eisen voldoet en een altijd actueel inzicht geeft in je belangrijkste cijfers.

Geschikt voor eenmanszaak, VOF én BV

Met Stip•t voer je zelf eenvoudig de administratie van je eenmanszaak, VOF of B.V. Bovendien kun je met een enkele licentie tot 5 verschillende administraties voeren. Dat maakt boekhouden overzichtelijk en voordelig, ook wanneer je met verschillende boekhoudingen te maken hebt.

 

Stip•t gratis 2 maanden uitproberen?

Maak nu gratis kennis met Stip•t. Download ons boekhoudprogramma en probeer het kosteloos 2 maanden uit.