Extra compleet boekhoudprogramma 
voor professionals gericht op efficiëntie en eenvoud.

Op zoek naar een eenvoudig boekhoudprogramma? Met boekhoudprogramma Stip•t, wordt het systematisch bijhouden van de boekhouding een stuk efficiënter. De boekhoudsoftware van Stip•t bevat een breed scala aan slimme functionaliteiten die het bijhouden van de boekhouding, administratie en facturen van jou (of die van jouw klanten) nog makkelijker maakt.

Probeer nu 2 maanden gratis

Journaalposten

Journaalposten

Boekhouding is een zeer belangrijk onderdeel van het succes van je organisatie. Dat hoeven we je natuurlijk niet te vertellen. Journaalposten is een onderdeel van het boekhouden. Een onderdeel dat vaak niet als het meest aantrekkelijke karweitje wordt gezien. Maar of je nu een startende ondernemer bent, een eenmanszaak hebt of een grote organisatie hebt, je zult er niet onderuit komen. Een sterke boekhouding met correcte journaalposten zorgt immers niet alleen voor een financieel overzicht, maar ook voor een vooruitziende blik in de financiële gezondheid van je onderneming en mogelijke investeringen. Veel ondernemers kennen wel de waarde van een goede boekhouding, maar doordat het een ingewikkelde taak is, zien ze er tegen op. Je moet vaak over de juiste kennis beschikken om correcte journaalposten te maken en geen fouten te maken in je balansrekening. En dit is niet voor iedereen weggelegd. Dat begrijpen wij van Stip·t als geen ander. Daarom zagen wij het als een uitdaging om een simpel boekhoudprogramma te ontwikkelen, speciaal voor ondernemers. Journaalposten en andere dergelijke onderdelen worden met onze boekhoudsoftware een fluitje van een cent. Heb je alvast vragen over onze software? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. journaalposten

Wat zijn journaalposten?

Journaalboekingen of journaalposten zijn zakelijke transacties die vastgelegd worden in de boekhouding van je organisatie. Goed gedocumenteerde journaalposten bestaan uit de juiste datum, te debiteren en te crediteren bedragen, de omschrijving van de transactie en een uniek referentienummer. Journaalposten zijn de eerste stappen in de boekhoudcyclus. Maar nemen vaak ook het meeste werk met zich mee. Een journaal geeft een overzicht van alle financiële transacties van je bedrijf en maakt een notitie van de rekeningen die worden beïnvloed. Aangezien de meeste bedrijven een boekhoudsysteem met dubbele boekhouding gebruiken, heeft elke financiële transactie invloed op ten minste twee rekeningen. Terwijl de ene rekening wordt gedebiteerd, wordt de andere gecrediteerd. Dit betekent dat de journaalposten gelijke debet- en creditbedragen hebben. Dit is alles behalve simpel en vergt benodigde kennis. Veel bedrijven maken journaalposten handmatig in Microsoft Excel, wat het proces helaas meer intensief en foutgevoeliger maakt dan nodig. Met onze boekhoudsoftware behoort dit allemaal tot de verleden tijd!

Journaalposten en een goede boekhoudsoftware

Journaalposten maak je eenvoudig, snel én foutloos met onze software. Onze boekhoudsoftware maakt namelijk automatisch correcte journaalposten. De software hoeft enkel gekoppeld te worden aan de verschillende rekeningen en creditcards die gebruikt worden door je onderneming. Vanaf dat moment zal het systeem zelf bijhouden wat er allemaal in en uit gaat. Hierdoor zou zelfs aan het einde van de dag al een uitdraai gemaakt kunnen worden van de omzet van die dag. Het automatisch laten bijhouden van de journaalposten scheelt je niet alleen enorm veel werk, het haalt ook de foutgevoeligheid weg. Dit gaat je uiteindelijk ook geld besparen op je accountant. Je kunt namelijk heel eenvoudig al je gegevens naar hem of haar doorsturen voor bijvoorbeeld de jaarrekening. Je accountant hoeft voortaan niet eerst je boekhouding te controleren en eventuele fouten op te sporen en te verbeteren. Dit scheelt veel tijd en dus ook geld.

De kracht van sterke boekhoudsoftware

Een goede boekhoudsoftware zorgt echter niet alleen voor een gemakkelijke en veilige administratie. Het digitaliseert ook andere facetten van de financiële administratie. Denk hierbij aan het uitdraaien van aangiften, het inzien van afschrijvingen of het maken van een winst- verliesrekening. Ook het bijhouden van uren en het versturen van facturen kan met een software vergemakkelijkt worden, bijvoorbeeld met het product TimeWriter..  Zo voorkom je foutieve factureringen of discussies met klanten. De data is gemakkelijk uit te draaien, zodat je altijd bewijs hebt van geleverde diensten en gedraaide uren. Zowel aan de kant van debiteuren als crediteuren.

Journaalposten maak je gemakkelijk met de software van Stip·t

We hebben al vele voordelen van onze boekhoudsoftware opgenoemd. Journaalposten zijn voortaan een fluitje van een cent en het bijhouden van uren en het versturen van facturen was nog nooit zo gemakkelijk. Wij begrijpen dat het kopen van een boekhoudprogramma een grote stap is. Daarom bieden we je ons programma twee maanden gratis aan. Je mag alle functies gratis en vrijblijvend testen en kijken of het wat voor jou is. Dus ontdek snel alle voordelen van het automatiseren van je journaalposten en bespaar veel tijd. Naast journaalposten hebben wij nog veel meer handige tools in ons boekhoudprogramma zoals een rekeningschema. Is iets niet duidelijk of heb je hulp nodig? Aarzel dan niet en neem snel contact met ons op. Wij staan klaar voor je en helpen je verder op weg.