Online uw boekhouding bijhouden

Als organisatie heeft u natuurlijk met allerlei financiële documenten en cashflow te maken. Dit begint al bij de eerste investering in uw klant en eindigt bij de betaling van uw factuur. Een gemiddelde organisatie heeft dan ook honderden of duizenden transacties per maand. Het bijhouden van die transacties, de boekhouding, wordt nog vaak manueel gedaan door de ondernemer zelf of door een accountant. Naast het feit dat dit heel veel tijd kost, is het ook een duur proces. Iemand dient betaalt te worden om dit te doen. In het geval van een accountant gaat dit vaak om substantiële uurtarieven. Zelf uw boekhouding bijhouden kan in die gevallen veel tijd besparen. Echter heeft u natuurlijk geen zin om hier zelf uren aan te besteden. Daarom is het verstandig om een boekhoudsoftware te implementeren.

Boekhoudsoftware implementeren en zelf uw boekhouding bijhoudenOnline uw boekhouding bijhouden​​​​​​​

Het meeste werk dat zelf de boekhouding bijhouden u kan geven is het eindeloos bijhouden van transacties. Een basis boekhoudsoftware neemt dit geheel van u over. U vertelt de software op welke rekeningen uw bedrijf transacties uitvoert en de software doet haar werk. In de meeste gevallen zal de software een automatisch gegenereerd rekenschema bijhouden in het grootboek. Echter heeft u altijd de vrijheid om dit rekenschema volledig aan te passen naar uw eigen inzicht. Dit geeft u de mogelijkheid om het boekhoudprogramma zo in te richten dat het op haar effectiefst is in uw organisatie. U betaalt natuurlijk een maandelijkse of jaarlijkse subscription voor de software, maar die ligt vaak velen malen lager dan de kosten van een fulltime medewerker en uw eigen uren.

De voordelen van een boekhoudsoftware

De makers van boekhoudsoftware kennen uw problemen en spelen hier handig op in. Dankzij de jarenlange UX (User Experience) onderzoeken, is de gemiddelde boekhoudsoftware gemakkelijk in gebruik en snel te leren. Twee belangrijke elementen die de boekhouding zelf doen gemakkelijk maken. Niemand wil maanden bezig zijn om de software te leren begrijpen. Een groot voordeel van boekhoudsoftware is de automatisering. Het gros van de activiteiten die uw boekhouder of accountant normaal doet, kan nu met een vinger op de knop worden gedaan. Het boekwerk wordt automatisch bijgehouden en u kunt hier gemakkelijk aangiften en jaarrekeningen uit downloaden. Natuurlijk is het altijd verstandig om een accountantscontrole te laten doen voor u de documenten instuurt.

Gemakkelijk upgraden bij de groei van uw organisatie

Een belangrijk element waar u op moet letten bij de aanschaf van een boekhoudsoftware is de schaalbaarheid ervan. Is het mogelijk om met een klein pakket te beginnen en deze op te schalen met uw bedrijf? Bieden zij bijvoorbeeld de mogelijkheid om uw vastgoedwaarde bij te houden of om aandelen mee te nemen in de financiële papieren? Wellicht bent u een zzp’er en niet van plan om zo te groeien, maar als u wel wilt groeien zijn dit belangrijke vragen.

Verder automatiseren

Naast het automatisch bijhouden van de transacties in uw rekenschema, kunt u ook begrotingen, offertes en facturen automatiseren en beheren. Maakt per klant een map en houdt automatisch bij welke facturen wel en niet betaalt zijn. Ook kunt u data van werknemers (gewerkte uren en tarieven) gemakkelijk bijhouden, waardoor de factuur naar de klant automatisch wordt gegenereerd. Alomal scheelt een goed boekhoudprogramma u veel uren en veel geld.

Extra compleet boekhoudprogramma 
voor professionals gericht op efficiëntie en eenvoud.

Op zoek naar een eenvoudig boekhoudprogramma? Met boekhoudprogramma Stip•t, wordt het systematisch bijhouden van de boekhouding een stuk efficiënter. De boekhoudsoftware van Stip•t bevat een breed scala aan slimme functionaliteiten die het bijhouden van de boekhouding, administratie en facturen van jou (of die van jouw klanten) nog makkelijker maakt.

Probeer nu 2 maanden gratis

boekhouding bijhouden