boekhouding software

Boekhouding software

De tijd dat de boekhouding vooral op papier gedaan werd, met echte grootboeken, is gelukkig allang voorbij. Tegenwoordig wordt de boekhouding vooral via software gedaan. Accountants gebruiken software, maar ook ondernemers kunnen deze software gebruiken. Hiermee nemen ze accountants en boekhouders werk uit handen en besparen ze zelf geld.

Natuurlijk is de ene software de andere niet. Voor u de keuze maakt voor een bepaald boekhoudpakket, is het echt een goed idee om na te gaan waar u het meeste aan hebt en wat u er precies mee wilt kunnen. En: op welk systeem gaat u het gebruiken? Zo is bijvoorbeeld niet alle software om de boekhouding te doen ook geschikt voor de Mac.

Administratie software vergelijken

Administratie software vergelijken is dus echt een must. Maar waar vergelijkt u precies op? De eerste stap is het besturingssysteem. Als u een programma op de Mac wilt gebruiken, dan kunt u vrijwel alle programma's voor Windows wel afstrepen. En andersom geldt hetzelfde. Daarnaast heeft u de keuze in het aantal mogelijkheden.

Wilt u bijvoorbeeld ook factureren in de software, of gaat het u alleen om het bijhouden van de administratie? En hoe zit het met de accountant; regelt u alles zelf, of is het belangrijk dat de software ook toegankelijk is voor uw accountant? Maak een lijstje met de verschillende onderdelen die u belangrijk vindt en bekijk voor elk programma of het hieraan voldoet.

boekhouding software

Een eigen boekhoudprogramma kopen

Om het u gemakkelijk te maken: er is een boekhoudprogramma dat geschikt is voor Windows én voor de Mac en dat u gewoon op uw computer kunt installeren, maar dat ook in de cloud gebruikt kan worden. Kortom; u regelt alles in de snelle offline desktopversie en geeft vervolgens bijvoorbeeld uw boekhouder toegang via de online versie in de cloud.

We hebben het hier natuurlijk over Stip•t, hét boekhoudprogramma dat altijd de beste keuze is. Het is continu beschikbaar in de cloud, biedt beveiligde toegang alleen voor u (en eventueel uw accountant, als u dat wilt), bewaart uw gegevens gedurende de wettelijke termijn van 7 jaar en maakt boekhouden gemakkelijk. En dat zijn nog maar een paar van de voordelen van Stip•t!

Probeer het twee maanden gratis

Voor u besluit om het boekhoudprogramma Stip•t te kopen, heeft u eerst de mogelijkheid om het twee maanden gratis uit te proberen. Om dit te doen, downloadt u het programma en installeert u het op uw harde schijf. Tien dagen voor het verstrijken van de proefperiode krijgt u dan van ons de vraag of u een gebruikerslicentie wilt kopen.

Deze gebruikerslicentie is geldig voor een onbeperkt aantal gebruikers; u kunt hiermee dus ook uw accountant toegang geven tot de boekhouding. Wel moet de licentie elk jaar verlengt worden. Besluit u - om wat voor reden dan ook - niet langer gebruik te maken van Stip•t, dan zorgen wij er nog steeds voor dat uw administratie gedurende 7 jaar bewaard blijft.

Doe uw boekhouding met de software van Stip•t

Wilt u uw boekhouding voortaan ook doen met de software van Stip•t? Download dan vandaag nog de software en installeer het op uw computer. U kunt vanaf dat moment gemakkelijk eigen facturen in een door u gewenste lay-out maken, bonnetjes van contante betalingen opvoeren en inkoopfacturen naar de boekhouding verslepen.

Aan het einde van elke periode kunt u aan de hand van de ingevoerde gegevens dan aangifte doen. Eventueel kunt u uw accountant nog vragen om de gegevens te controleren, zodat u zeker weet dat ze juist zijn. Meer weten? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag met al uw vragen over uw boekhouding doen met Stip•t.