Extra compleet boekhoudprogramma 
voor professionals gericht op efficiëntie en eenvoud.

Met boekhoudprogramma Stip•t, wordt het systematisch bijhouden van de boekhouding een stuk efficiënter. Stip•t bevat een breed scala aan slimme functionaliteiten die het bijhouden van de boekhouding, administratie en facturen van jou (of die van jouw klanten) nog makkelijker maakt.

Probeer nu 2 maanden gratis

digitale boekhouding

Modern digitaal boekhouden voor ondernemers

Digitaal boekhouden is voor de meeste ondernemers al de standaard. In de meeste gevallen gebeurt dit in een drive, dropbox of gecentraliseerd Excelsheet. In al die gevallen spreken we van een systeem dat afhankelijk is van manuele input. Modern digitaal boekhouden betekent boekhouden met een boekhoudsoftware. Een dergelijke oplossing is niet afhankelijk van manuele input en kan gemakkelijk worden aangepast op de vraag van de organisatie. Vooral kleine bedrijven zijn in verhouding veel tijd kwijt met het bijhouden van de administratie. Het gross van deze bedrijven administreert volgens het kasstelsel, waarbij elke transactie wordt meegenomen in de administratie in plaats van de verstuurde en inkomende facturen. Met modern digitaal boekhouden zal een ondernemer die tijd voortaan in andere zaken kunnen stoppen.

De kracht van digitaal boekhoudendigitaal boekhouden

Het grootste voordeel van digitaal boekhouden met een boekhoudsoftware, is dat al uw data veilig wordt opgeslagen. U bent niet langer meer afhankelijk van dikke mappen vol papieren in uw kast. Alle informatie staat digitaal in de software en kan te allen tijden worden geëxporteerd. U linkt gemakkelijk de verschillende bedrijfsrekeningen aan het programma, waarna elke transactie automatisch zal worden geboekt. Een van de grote voordelen van een boekhoudprogramma is dat u zelf bepaalt hoe het grootboek vormgegeven wordt. U kunt gebruik maken van de standaard layout, maar ook zelf categorieën en subcategorieën toevoegen. Daardoor heeft u maximale controle over uw boekhouding. Een andere kracht is dat u gemakkelijk rapporten en aangiftes uit kunt draaien. Dit scheelt zowel u als uw accountant heel veel werk.

Digitaal boekhouden met boekhoudsoftware

Het doel van elke organisatie is om te groeien en een stabiele, gezonde financiële situatie te kennen. Om dit voor elkaar te krijgen, is een passende boekhoudsoftware zeer belangrijk. Niet alleen zorgt een dergelijke software ervoor dat uw administratie goed wordt gedaan, maar het zorgt ook dat u belangrijke inzichten in uw organisatie krijgt. Omdat alle financiële data in dit programma samenkomt, kunt u alle data tegen elkaar afzetten. Hierdoor kunt u zien hoeveel omzet u op bepaalde klanten draait, welke dagen u het meeste omzet draait en welke klanten wellicht nog flinke betaalachterstanden hebben. Voor winkels is het bijvoorbeeld prettig om in detail te kunnen zien wat voor een omzetten er op bepaalde dagen gedraaid worden. Dergelijke informatie kan aan het einde van diezelfde dag nog worden opgevraagd. Elke transactie binnen de bedrijfsrekeningen wordt immers direct meegenomen in het rekenschema.

Futureproof boekhouden

Futureproof digitaal boekhouden, betekent boekhouden met een systeem dat meegroeit met uw organisatie. Professionele boekhoudsoftware biedt die mogelijkheden en kent verschillende edities om u gedurende elke stap van uw organisatie te helpen. Zo zijn er kleine pakketten voor startende ondernemers en eenmanszaken, die bijvoorbeeld weinig omzet draaien, geen aandelen kennen en geen vastgoed bezitten. Wanneer bedrijven groeien en dergelijke elementen misschien wel ontstaan, kan de software gemakkelijk worden geupgrade naar een ander pakket. Hierdoor kunt u op dezelfde voet verder maar biedt de boekhoudsoftware u bredere functionaliteiten, passend bij de grootte van de organisatie.

Overstappen op digitaal boekhouden

Overstappen op boekhoudsoftware is minder eng dan mensen vaak denken. U kunt uw oude bestanden gemakkelijk importeren, zodat u geen data hoeft te verliezen, of opnieuw hoeft te creëren. Daarbij wordt u begeleid in het linken van belangrijke accounts en het aanmaken van een grootboek. Dankzij de gemakkelijke tutorials en handleidingen, heeft u uw software in een handomdraai ingesteld naar uw wensen. Vanaf dat moment zal de software de volledige administratie effectief voor u bij gaan houden.