Extra compleet boekhoudprogramma 
voor professionals gericht op efficiëntie en eenvoud.

Met boekhoudprogramma Stip•t, wordt het systematisch bijhouden van de boekhouding een stuk efficiënter. Stip•t bevat een breed scala aan slimme functionaliteiten die het bijhouden van de boekhouding, administratie en facturen van jou (of die van jouw klanten) nog makkelijker maakt.

Probeer nu 2 maanden gratis

rekenschema

Rekenschema en boekhoudsoftware

Juist boekhouden is een belangrijk onderdeel van een stabiele bedrijfsvoering. Naast de verplichting om correct aangifte te doen, geeft een goede bedrijfsadministratie ook een goed inzicht in de financiële gezondheid. Dit geldt zowel voor grote bedrijven als voor kleine (startende) bedrijven. Een goede financiële administratie gaat verder dan het juist bijhouden van credit en debit. Het gaat over het gebruik van een juist rekenschema en een goede boekhoudmethode. De meeste ondernemers hebben zelf niet de diepgaande kennis die een accountant heeft en besteden het daarom allemaal uit. Dat is uiteraard een zeer slimme zet, maar het kost vaak ook veel geld. Er is een manier waarop een accountant u minder geld kan kosten, zonder dat u zelf meer gaat doen. Het sleutelwoord is boekhoudsoftware.

Gebruik maken van boekhoudsoftware met rekenschemarekenschema​​​​​​​

Een professionele boekhoudsoftware kan u enorm veel werk en stress schelen. Niets is vervelender als een boekhouder of accountant die met veel vragen terugkomt, omdat er fouten zijn gemaakt in de administratie. Deze vragen kosten u vaak veel tijd en geld. Daarom is het prettig als de administratie foutloos voor u wordt gedaan. Een boekhoudsoftware kan dit probleem gemakkelijk voor u oplossen. Door uw rekeningen en eventuele oude data te koppelen aan deze software, worden alle inkomsten, uitgaven en investeringen op een correcte manier voor u bijgehouden. De software kent verschillende rekenschema’s die u zelf kunt personaliseren. Hierdoor heeft u zelf geen omkijken naar de administratie en hoeft uw accountant enkel het rapport dat voor hem relevant is te downloaden. Uw accountant heeft vaak gratis toegang tot uw account, zodat zij of hij zelf op kan zoeken wat ze nodig heeft.

Een goed rekenschema

Vaak vragen ondernemers zich af wat een rekenschema is en welke vorm nu het beste voor hen werkt. Een rekenschema is simpelweg een lijst van grootboekrekeningen die uw administratie onderverdelen in categorieën. Dit maakt het vinden van bepaalde uitgaven of inkomsten gemakkelijker. Vaak worden transacties eerst in grote categorieën onderverdeeld. Denk hierbij aan ‘Vaste activa’ of ‘Kassen’. Hierdoor krijgt u en uw accountant een goed overzicht in de verschillende inkomen en uitgaven stromen. Binnen deze categorieën vindt u vervolgens diverse subcategorieën. Beiden zijn altijd cijfers. Categorie 01 zal subcategorieën kennen met namen als 011, 012, 013, et cetera. In de subcategorieën worden soorten vaste activa en soorten kassen verdeeld. Dit maakt het vinden en doorrekenen van financiële data een stuk gemakkelijker.

Een rekenschema in boekhoudsoftware

Het bijhouden van uw administratie en gebruiken van de juiste rekenschema’s kan veel werk zijn en de kans op een fout is hierbij het grootst. Een professionele boekhoudsoftware kan u hier echter goed bij helpen. Deze software neemt de taak volledig van u over en ziet op basis van de informatie in de factuur of transactie in welke categorie het dient te worden geplaatst. Dit biedt rust en structuur.

De kracht van boekhoudsoftware

De echte kracht van boekhoudsoftware zit hem in de samenkomst van data. U kunt uw klantgegevens in het systeem toevoegen, waardoor facturen naar of van deze organisatie of particulier direct juist wordt opgeslagen. Daarbij biedt dit u de mogelijkheid om uw omzet per klant te bekijken. Dit kan tot waardevolle inzichten leiden. Ook is het mogelijk om facturen te sturen vanuit de boekhoudsoftware, op basis van urenregistratie en uurtarieven. Hierdoor kan facturering volledig automatisch worden afgehandeld. Ook herinneringsmails of aanmaningen kunnen automatisch worden gepersonaliseerd en verzonden door de boekhoudsoftware. Naast een juist gebruik van een rekenschema, kent software voor boekhouding dus nog vele grote voordelen die de effectiviteit en efficiëntie van uw boekhouding zeer vergroten.