De voordelen van Stip-t

De voordelen van Stip-t: klassiek boekhoudprogramma met online gemak

Een boekhoudprogramma dat de voordelen van desktop combineert met het gemak van online: dat is Stip-t. Een nieuwe klassieker, zeggen we daarom weleens. Stip-t werkt snel en eenvoudig dankzij zijn locatie op je desktop, en tegelijkertijd worden alle data opgeslagen in de cloud. Zo kun je er altijd bij en is je boekhouding tegelijkertijd veilig, omdat het niet alleen op jouw eigen server staat. En er zijn nog meer voordelen:

 

Altijd beschikbaar in de cloud

De software van Stip-t draait dan wel op jouw eigen systemen, maar de data worden op een andere server gehost. Zo garanderen wij veiligheid en toegankelijkheid van je gegevens. Wij zorgen ervoor dat deze server altijd goed functioneert, ook als een bepaald onderdeel uitvalt. Daarnaast hebben we een systeem ingebouwd waar we op terug kunnen vallen als de server onverhoopt toch uitvalt. Hierdoor heb je altijd (met maximaal vijf minuten vertraging) toegang tot je actuele boekhouding.

 

Beveiligde toegang, alleen voor jou…

De buurman heeft natuurlijk niets te maken met jouw boekhouding, en de concurrent al helemaal niet! Dat je boekhouding vertrouwelijk is snappen wij helemaal. Daarom hebben wij vele maatregelen genomen om de veiligheid van onze software en de servers te waarborgen. Voorbeelden hiervan zijn een licentiebestand waarmee je toegang krijgt tot jouw administratie en versleutelde communicatie tussen jouw programma en onze server.

 

… of ook voor jouw accountant als je dat wil

Wil je juist graag dat iemand even naar je administratie kijkt? Dat kan natuurlijk ook. Met de gratis accountantslicentie die beschikbaar is voor klanten van Stip-t, kan jouw accountant makkelijk meekijken en de stukken opmaken als het daar tijd voor is.

 

Zeven jaar bewaard, ook als u geen klant meer bent

De administratie heeft een wettelijke bewaarplicht van zeven jaar. Ongeacht hoelang je klant bij ons bent,  zorgen wij dat jouw administratie voor deze tijd bewaard blijft en voor jou toegankelijk is. Wil je jouw boekhouding zelf bewaren? Dat kan. Je maakt dan per boekjaar een auditfile aan en bewaart dit op je eigen desktop.

 

Gemakkelijk boekhouden zonder gedoe

Wil je ook gemakkelijk je boekhouding bijhouden zonder gedoe? Met Stip-t duurt boekhouden niet langer dan strikt noodzakelijk. Dat komt omdat het boekhoudprogramma heel overzichtelijk en logisch in elkaar steekt. Geen verborgen functies en tabbladen, alle functies zijn met één klik bereikbaar. Het programma bevat alle gemakken van het online werken, terwijl het net zo krachtig en handig werkt als een klassiek boekhoudprogramma op je desktop.

 

Stip-t heeft veel handige en praktische functies. Voor je op een rij:

Dagboeken
In het boekhoudprogramma Stip-t kun je een onbeperkt aantal dagboeken aanmaken. De meest gangbare dagboeksoorten kun je gebruiken in Stip-t, zoals: Kas, Bank, Inkoop, Verkoop, Memoriaal, Openingsbalans en Afschrijvingen.
 
Boekingsregels
Boekingsregels zorgen ervoor dat het programma 'leert' van jouw keuzes. Zo onthoudt het programma bij de ontvangst van een bepaald IBAN de gekozen debiteur, en selecteert het de volgende keer automatisch de onthouden debiteur. De boekingsregels worden automatisch gegenereerd, maar kunnen ook handmatig worden aangemaakt. Makkelijk, toch?
 
Importeren van bestanden
Bankafschriften of in- en verkoopfacturen in UBL-format importeren naar de boekhouding in Stip-t? Dit gaat makkelijk door een bestand te importeren uit een map, of een bestand rechtstreeks naar Stip-t te ‘slepen’.
 
Importeren vanuit mailbox
Ontvang je facturen per mail dan hoef je deze niet opnieuw in te voeren in jouw administratie. Stip-t importeert deze rechtstreeks van jouw Inbox naar het boekhoudprogramma. Dit geldt zowel voor inkoopfacturen volgens het UBL-format als voor e-mails met bijlages in pfd-, jpg-  of png-format.
 
RGS (Referentie Grootboekschema)
Boekhoudprogramma Stip-t is helemaal gebaseerd op het RGS (een soort universeel rekeningschema). Je bent dus vrij om te kiezen welk grootboekschema je fijn vindt, want door het kiezen van de juiste RGS-code krijgt de grootboekrekening de juiste betekenis binnen de administratie.
 
Facturering
Met Stip-t kun je eenvoudig facturen opmaken in PDF en UBL. Versturen kan per e-mail of e-verbinding.
 
Factuurlay-outs
Je stelt zelf de layout van de factuur samen in de door jou gewenste huisstijl. En met Stip-t voldoen ze ook altijd aan de algemene standaard, het UBL-format.

 

Abonnementen
Lever je producten of diensten op abonnement-basis dan kun je deze heel eenvoudig periodiek factureren vanuit Stip-T.

 
E-mail versturen
Via een e-verbinding verstuur je vanuit het boekhoudprogramma Stip-t facturen rechtstreeks naar het boekhoudprogramma van jouw relaties. Je kunt de email-functionaliteit ook gebruiken om herrineringen te versturen en natuurlijk ook gewone e-mails kun je met Stip-t versturen.
 
E-mailtemplates
Je wilt natuurlijk dat ook jouw e-mails jouw onderneming zo goed mogelijk weerspiegelen. Daarom kun je in Stip-t de e-mailtemplates helemaal aanpassen aan jouw eigen wensen.
 
Artikelen
Verkoop je producten, dan is het wel zo makkelijk als je direct vanuit het artikelenbestand kunt factureren. Met Stip-t koppel je daarom het artikelenbestand makkelijk aan het boekhoudprogramma. Artikelen kun je eenvoudig importeren vanuit een Excel-bestand. Door het gebruik van artikelgroepen kun je ook rapportages maken van groepen artikelen.
 
Database in de cloud
Met een database in de cloud kun je altijd je administratie bijhouden, controleren of raadplegen. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding. Ook voert Stip-t constant back-ups uit in de cloud, zodat je bij een probleem snel weer verder kunt en alle informatie bewaard blijft. Ook documenten zoals inkoopfacturen worden opgeslagen in de cloud.
 

Multi-user
Of je nou alleen of met dertig personen aan de administratie werkt, dat maakt niet uit bij Stip-t. Je kunt een onbeperkt aantal gebruikers toegang geven en de toegang is per gebruiker aanpasbaar.
 
API
Koppel jouw eigen software gemakkelijk aan Stip-t dankzij de SOAP-api. Een SOAP-wsdl-koppeling is daarvoor beschikbaar in Stip-t, die voorziet in de volgende functionaliteiten:

  • Inloggen
  • Relaties opzoeken, aanmaken en bijwerken
  • Artikelen opzoeken, aanmaken en bijwerken
  • Facturen aanmaken o.b.v. relatie en artikelen volgens het UBL-format
  • Opvragen van btw-percentages, grootboekrekeningen, factuur- en e-mailsjablonen
  • Versturen van facturen via de e-verbinding
  • Opzoeken van een relatie via de e-verbinding

    
e-Verbinding
Stuur jouw facturen direct naar het boekhoudprogramma van je relaties, dankzij een handige e-verbinding.
 
XML-Auditfile
Exporteer jouw administratie in een gestandaardiseerd formaat met deze handige file. Zo wissel je makkelijk gegevens uit met jouw accountant of kun je een boekjaar opslaan om te bewaren volgens de wettelijke bewaarplicht van zeven jaar.

 

JaarArchief

Omdat je een administratie ten minste zeven jaren moet bewaren hebben wij een functie gemaakt waarmee je met 1 druk op de knop een lokaal archief kunt aanmaken met alle relevante gegevens voor een boekjaar. In zo'n archief zit o.a.  een Auditfile, inkoopfacturen, verkoopfacturen, bankafschriften, journaalposten.

 

Gebroken boekjaar

Voor de meeste ondernemers zal het boekjaar lopen vanaf 1 januari tot 31 december.  Wil je je boekjaar in een andere maand laten starten, geen probleem voor Stip-T.

 

Begroting en kostenplaatsen

Bij iedere boeking in de dagboeken kun je een kostenplaats opgeven. Uiteraard zie je deze kostenplaatsen dan weer terug in je rapportages.  Je kunt met Stip-T ook een begroting maken op basis van grootboekrekening en kostenplaats.

 

Importeren relaties

Relaties hoef je niet handmatig in te voeren in Stip-T. Zo kun je eenvoudig relaties opzoeken en overnemen vanuit het register van de Kamer van Koophandel, ook is er een eenvoudige optie om een bestaand relatiebestand vanuit Excel te importeren.

 

Bedrijfsmiddelen en afschrijvingen

Bedrijfsmiddelen zoals machines en vervoermiddelen schrijf je af over meerdere jaren. Knap lastig, maar niet met Stip-T.  Stip-T genereert keurig iedere maand de afschrijvingsbedragen en boekt ze af van de juiste balansrekening.

 

BTW-aangifte en ICP-opgave

Uiteraard kun je met Stip-T volledig digitaal aangifte doen van omzetbelasting. Ook ICP-opgavens gaan helemaal via het programma. Omdat de aangifte gaat via onze server bent u zelf geen PKI-certificaat nodig, dat scheelt een hoop kosten en gedoe.


 

 

Jouw intuitieve boekhoudprogramma

In Stip-t zijn alle onderdelen van jouw boekhouding met één klik te bereiken. Geen ingewikkelde menustructuur met verstopte opties, maar alles overzichtelijk gebundeld.
 

Lees meer

24/7 back-up en altijd actueel

Met je data opgeslagen in de cloud en je gegevens automatisch geback-upt op een veilige plek is je informatie altijd actueel en overal toegankelijk. Wel zo makkelijk.
 

Lees meer