Extra compleet boekhoudprogramma 
voor professionals gericht op efficiëntie en eenvoud.

Op zoek naar een eenvoudig boekhoudprogramma? Met boekhoudprogramma Stip•t, wordt het systematisch bijhouden van de boekhouding een stuk efficiënter. De boekhoudsoftware van Stip•t bevat een breed scala aan slimme functionaliteiten die het bijhouden van de boekhouding, administratie en facturen van jou (of die van jouw klanten) nog makkelijker maakt.

Probeer nu 2 maanden gratis

rekenschema

Rekenschema

Ben je ondernemer en beschik je zelf niet over de diepgaande kennis zoals het invullen van een rekenschema dat cruciaal is voor stabiele bedrijfsvoering? Dan is Stip•t hét boekhoudprogramma waar je naar op zoek was! Door gebruik te maken van onder andere het juiste rekenschema én goede boekhoudmethodes worden je kansen op succes vergroot! En daarvoor hoef je niet eens de hulp in te schakelen van een accountant, die overigens vaak veel geld kost. Laat het invullen van een rekenschema en meer over aan slimme boekhoudsoftware en wees de concurrentie een stapje voor. Veel ondernemers onderschatten namelijk de belangen van juiste boekhouding, waardoor zij waardevolle inzichten op de financiële gezondheid van hun onderneming mislopen. Met Stip•t ben je daarom niet alleen kleine (startende) bedrijven te slim af, maar ook grote!

 

Wat is een rekenschema?

Het is helemaal niet gek dat je als ondernemer geen flauw idee hebt wat een rekenschema inhoudt. Laat staan welke vorm van een rekenschema het beste bij je onderneming past. Een rekenschema is simpelweg een lijst van grootboekrekeningen die je administratie onderverdelen in categorieën. Dit maakt het vinden van bepaalde uitgaven en inkomsten een stuk gemakkelijker. Transacties worden eerst in grote categorieën onderverdeeld, denk rekenschemahierbij aan ‘Vaste Activa’ of ‘Kassen’. Zo krijgen jij en je accountant een duidelijk overzicht van verschillende inkomsten- en uitgavenstromen. In het rekenschema bevinden zich naast deze categorieën ook diverse subcategorieën, deze bestaan áltijd uit cijfers. Categorie 01 zal subcategorieën kennen met namen als 011, 012, 012 en ga zo maar door. In deze subcategorieën worden vaste activa en soorten kassen verdeeld, wat het vinden en doorrekenen van financiële data een stuk makkelijker maakt!

 

Een rekenschema bespaart tijd, geld én stress

Je herkent deze situatie vast wel: je boekhouder of accountant komt met duizend-en-een vragen terug, omdat er fouten zijn gemaakt in het rekenschema of andere onderdelen van de administratie. Dat kost je niet alleen veel tijd wat gelijk staat aan geld, maar levert vaak ook de nodige stress op. Boekhoudsoftware kan dit probleem voor je oplossen. Maak je gebruik van Stip•t dan ben je verzekerd van een foutloze administratie! Onze software kent verschillende rekenschema’s die je zelf kunt personaliseren. Zo heb je zelf geen omkijken meer naar de administratie en hoeft de accountant enkel het rapport dat relevant is te downloaden. Door je rekeningen en eventuele data te koppelen aan het rekenschema worden alle inkomsten, uitgaven én investeringen op een correcte manier voor je bijgehouden. Makkelijker kunnen we het niet maken!

 

Rust en structuur met rekenschema’s van Stip•t

Heb je wel enige kennis over het gebruiken van het juiste rekenschema en overweeg je daarom toch zelf de administratie bij te houden? Wees dan voorbereid op veel werk, waarbij de kans op het maken van fouten groot is. En als je ergens geen fouten bij wilt maken zijn het de verplichte aangiftes voor de Belastingdienst! Bespaar jezelf de nodige kopzorgen met onze professionele boekhoudsoftware! Stip•t neemt de boekhouding en daarmee het rekenschema volledig van je over en ziet op basis van de informatie in de factuur of transactie in welke categorie het geplaatst dient te worden. Naast het secure rekenschema kent de software van Stip•t nog veel andere grote voordelen die de effectiviteit én efficiëntie van boekhouding kunnen vergroten! De kracht van de boekhoudsoftware van zit hem in de samenkomst van data. Zo heb je bij ons de mogelijkheid om je omzet per klant te bekijken, wat tot waardevolle inzichten kan leiden. Ook is het mogelijk om facturen te sturen vanuit de boekhoudsoftware, op basis van urenregistratie en uurtarieven. Hierdoor kan facturering volledig worden geautomatiseerd! Kortom: Stip•t biedt rust en structuur, zodat je je volledig kan focussen op je onderneming! Probeer Stip•t nu 2 maanden gratis en geheel vrijblijvend. Was er iets onduidelijk of heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op! Wij staan je graag te woord.