Extra compleet boekhoudprogramma 
voor professionals gericht op efficiëntie en eenvoud.

Op zoek naar een eenvoudig boekhoudprogramma? Met boekhoudprogramma Stip•t, wordt het systematisch bijhouden van de boekhouding een stuk efficiënter. De boekhoudsoftware van Stip•t bevat een breed scala aan slimme functionaliteiten die het bijhouden van de boekhouding, administratie en facturen van jou (of die van jouw klanten) nog makkelijker maakt.

Probeer nu 2 maanden gratis

administratie bijhouden

Automatisch uw administratie bijhouden

Het bijhouden van de administratie is voor elke ondernemer een verplichting en noodzaak. Echter geven veel ondernemers aan dat het proces van de administratie bijhouden een tijdrovende en ingewikkelde aangelegenheid kan zijn. Daarbij veranderen regel- en wetgevingen jaarlijks, wat het proces niet vergemakkelijkt. Gelukkig zijn er uitkomsten voor dit probleem in de vorm van software. Degelijke boekhoudsoftware helpt ondernemers niet alleen met het gemakkelijker inzien van hun financiën, het automatiseert het bijhouden van de administratie en neemt daarmee heel veel werk uit handen.

Administratie bijhouden automatiserenadministratie bijhouden​​​​​​​

Een van de krachten van een boekhoudsoftware is dat elke transactie op uw bedrijfsrekeningen nauwkeurig worden bijgehouden in uw administratie. Om er voor te zorgen dat zowel u als uw accountant hier een goed overzicht van kunnen houden, wordt gebruik gemaakt van een rekenschema. Hierbij wordt elke transactie, credit of debit, direct in de juiste categorie opgeslagen. De eerste onderverdeling bestaat uit inkomsten en uitgaven. Daarna wordt er verfijnd gecategoriseerd in mappen als ‘activa’ of ‘kosten kantoor’ of ‘kosten personeel’. Hierdoor kunt u ook per categorie gemakkelijk zien hoe uw inkomsten of uitgaven eruit zien. Een boekhoudsoftware houdt deze transacties zelf automatisch bij, waardoor u als ondernemer niet meer handmatig elke transactie in een Excel of ander programma hoeft te zetten. Dit maakt de administratie vele malen minder foutgevoelig en dit scheelt uw accountant ook veel werk.

Software gemakkelijk aan te passen op uw voorkeur

Een goede software zorgt natuurlijk niet alleen dat uw administratie correct wordt bijgehouden. Het zorgt ook dat u de mogelijkheid heeft om gedeelten te ‘customizen’. Dat wil zeggen dat u onderdelen van de software naar uw eigen inzichten in kunt delen. Zo is het mogelijk om gebruik te maken van het standaard rekenschema, maar kunt u ook zelf een onderverdeling maken voor uw transacties. Hierbij kunt u mappen hernoemen, verwijderen of juist toevoegen. Daarbij is het programma gemakkelijk in te stellen naar uw soort business. Wilt u bijvoorbeeld gemakkelijk aan het einde van de dag een omzetrapport kunnen zien? Dan creëert u gewoon een sneltoets voor dit rapport. Ook kunt u zelf bepalen welk boekhoudkundig systeem wordt aangehouden. Dit kan het factuurstelsel zijn, of bijvoorbeeld het kasstelsel. Dit geeft u een optimaal inzicht en optimale controle over

Veiliger boekhouder met boekhoudsoftware

Een ander voordeel van digitaal de administratie bijhouden is dat het veiliger is dan wanneer u gebruik maakt van Excel of een ander spreadsheet programma. Zo kunt u altijd en overal bij uw administratie, door in te loggen op uw account. Ook kunt u een gratis account verstrekken aan uw accountant, om te zorgen dat hij of zij ook gemakkelijk bij uw administratie kan. Daarbij worden er automatisch, of handmatig, backups gemaakt, zodat u altijd terug kunt naar een vorige versie als er iets fout gaat. Daarbij houdt u al uw data uit handen van bedrijven als Google, omdat u geen gebruik maakt van een drive of dropbox. Uw bestanden staan enkel bij uw eigen software en geen enkele organisatie kan hierbij zonder uw toestemming.

Nieuwe fiscale regels worden direct geupdate

Zoals we bovenaan al bespraken, vinden veel ondernemers het een probleem dat de wetgeving en regelgeving zo vaak veranderd. Dit maakt het erg ingewikkeld. Daarom werkt een boekhoudsysteem deze regels automatisch voor u bij in de software. Hierdoor bent u altijd up to date en worden nodige zegels of andere additionelen direct automatisch toegevoegd door de software. Dit maakt het leven voor u een stuk gemakkelijker. Door gebruik te maken van boekhoudsoftware bent u geen tijd meer kwijt aan het doen van de boekhouding en wordt de kans op fouten geminimaliseerd. Wanneer stapt u over?