Extra compleet boekhoudprogramma 
voor professionals gericht op efficiëntie en eenvoud.

Op zoek naar een eenvoudig boekhoudprogramma? Met boekhoudprogramma Stip•t, wordt het systematisch bijhouden van de boekhouding een stuk efficiënter. De boekhoudsoftware van Stip•t bevat een breed scala aan slimme functionaliteiten die het bijhouden van de boekhouding, administratie en facturen van jou (of die van jouw klanten) nog makkelijker maakt.

Probeer nu 2 maanden gratis

Balans boekhouden

Balans boekhouden

De balans opmaken is een groot onderdeel van de boekhouding. Wanneer je zelf aan de slag gaat met het opmaken van een balans bij boekhouden dan moet je antwoord kunnen geven op de volgende vragen. Wat houdt een balans bij boekhouden in? Hoe kan een balans eruit zien? En nog veel belangrijker: Hoe kun je een balans bij boekhouden opstellen die voldoet aan de eisen én eenvoudig genoeg is om zelf te kunnen maken, zonder de financiële achtergrondkennis? Daar hebben wij het antwoord wel op, namelijk met simpel boekhouden van Stip•t! Met een uitgebreide documentatie en helpschermen wordt boekhouden écht simpel! Laat ons je helpen bij het voeren van een robuuste administratie.

 

Wat is een balans?

Startende met de vraag wat is een balans bij boekhouden? Daar hebben wij een simpel antwoord op. Een balans bij boekhouden is namelijk niets meer dan een overzicht van alle bezittingen en schulden van een bedrijf op een bepaald moment. In het geval van een traditionele balans worden de bezittingen (Debet, oftewel activa) aan de linkerkant geplaatst. Aan de rechterkant van de balans bevinden zich de schulden (Credit, oftewel passiva). Omdat een balans bij boekhouden áltijd in evenwicht moet zijn is het belangrijk dat beide kanten van de balans met elkaar overeenkomen. De bezittingen worden hierbij vaak onderverdeeld in verschillende subcategorieën zoals vaste activa, vlottende activa, eigen vermogen en vreemd vermogen. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat een balans slechts een momentopname is. De waardes op de balans kunnen veranderen in de tijd. Zo kan een hypotheekschuld afnemen of de waarde van een bestelbus afnemen door afschrijving. Om een duidelijk overzicht te geven van hoe een eenvoudige balans bij boekhouden eruit hoort te zien verwijzen wij je naar de onderstaand voorbeeld.

 

(balans)

balans

 

Wanneer een balans bij boekhouden opstellen?

Als ondernemer zul je over het algemeen minimaal één keer per jaar een balans moeten opstellen aan de Belastingdienst als onderdeel van de belastingaangifte. Het is in praktijk echter aan te raden om je boekhouding up-to-date te houden om zo elk moment een vluchtig inzicht te hebben op je administratie. Waarom? Een actuele balans kan waardevol informatie geven die je iets vertelt over de gezondheid van je bedrijf. Zo zal je nooit voor verrassingen komen te staan. De makkelijkste manier om dit te doen is met behulp van ons online boekhoudprogramma. Simpel boekhouden kan iedereen, jij ook! Het boekhoudprogramma van Stip•t is eenvoudig in gebruik, maar biedt wel alle functies die nodig zijn voor het voeren van een volwaardige boekhouding. Simpel boekhouden in een handomdraai! Dat maakt je baas van je eigen boekhouding, waar een groot aantal voordelen bij komen kijken.

 

kolommenbalans

Voordelen van simpel boekhouden

Wij horen je denken, welke voordelen? Kies je voor simpel boekhouden, dan heb je áltijd inzicht in je volledige boekhouding én bespaar je bakken met geld op kosten van een boekhouder of accountant. Een veelbesproken nadeel van zelf je boekhouding doen is de tijd die het in beslag neemt. Daar is bij Stip•t geen sprake van, simpel boekhouden is bij ons ook écht simpel boekhouden. Of je nu een administratiekantoor hebt of een eenmanszaak iedereen kan boekhouden met onze software. Ben je nog niet verkocht? Dan nodigen wij je graag uit om Stip•t te downloaden en 2 maanden gratis uit te proberen! Naast Windows Microsoft werkt Stip•t op Mac ook uitstekend, geen reden meer om het niet uit te proberen.